Kiállítás Kertai Zalán ’56-os képeiből

admin

„Magyarok vére” – ezzel a címmel nyílt meg Kertai Zalán tárlata az 1956-os Emlékév záró rendezvényeként. A festőművész rendkívüli alkotásai 1956 hőseit örökítik meg. A kiállítást Kun Szabó István miniszteri biztos nyitotta meg ma délután a Városházán.

Dancsa Kamilla, a Kodály Iskola növendékének fuvola előadásával kezdődött Kertai Zalán ’56-os kiállításának megnyitó ünnepsége. A festőművész képein megelevenedik a forradalom és a szabadságharc eszméje. A vásznakról olyan arcok tekintenek vissza, akik átélték ’56 eseményeit. Mádai Norbert műgyűjtő elmondta, a forradalmárok többsége gyermek volt, akik a reménytelenségben sem adták fel és az utolsó utáni töltényig harcoltak. 1956 nekünk mesél, rólunk mesél, a gyermekeinknek mesél – tette hozzá a műgyűjtő. Gaál József alpolgármester az eseményen kiemelte, a magyarok a véráldozatot is vállalva megmutatták, hogy képesek felkelni az elnyomásból.

A kiállítást Kun Szabó István miniszteri biztos nyitotta meg. Mint mondta, 56 örököseiként tekinthetünk vissza azokra a nagyszerű hősökre, akik szabadságvágyból egy szabad és tiszta világot akartak felépíteni. Hozzátette: Kertai Zalán ezt a világot hozta el a képeivel. A tárlatot december 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Városházán.

Forrás: Hiros.hu